Senne De Fre “Ik heb hier van iedereen veel vertrouwen gekregen.”

Senne De Fre



Het eerste half uur kreeg Turnhout zelf geen kansen bijeen gevoetbald. Gelukkig was onze doelman Senne De Fre wel erg attent, en deed in die periode enkele belangrijke reddingen. Door goed keeperswerk en attent verdedigen van zijn ploegmaats werd achteraan de nul gehouden. Dat was al van 25 februari, thuis tegen Racing Mechelen, geleden dat er geen tegendoelpunt gepakt werd. Ook in de tweede helft pakte Senne al de ballen die zijn richting uitkwamen, en daarom besloten we om van hem een interview te doen. We hebben eerst wel even gewacht, want er was een feestje in de Turnhout kleedkamer. 


 

Een half uur na de wedstrijd kregen we Senne De Fre te pakken, en vroegen zijn indruk; “Dit was een geweldige avond, de perfecte wedstrijd en een deugddoende levensbelangrijke overwinning. En we vernamen daarnet ook nog dat Lebbeke verloren heeft, daardoor komen we op gelijk aantal punten, maar hebben één wedstrijd meer gewonnen. Daardoor schuiven we twee plaatsen op in de klassering, dus prima nieuws. Vandaag liep het zeker in het begin erg stroef, misschien begonnen we met iets te veel stress. Maar nadien liep het beter, dankzij die twee doelpunten vlak voor de rust. We proberen dit iedere week te brengen, maar missen soms scherpte. Daardoor speelden we zo een moeilijk seizoen, maar gaan ons nu zeker redden. En toch kregen we bijna overal erg veel lof voor onze manier van spelen, technisch prima en steeds aanvallend. En ook vandaag waren er alleen maar uitblinkers” 


 

 

“Leef wel mee met de doelman van Pepingen, die heeft een mooi palmares, maar daar komt nu een degradatie op te staan en dat is voor hem balen. Zelf begon mijn seizoen wat aarzelend, maar zelfs toen kreeg ik van iedereen hier het nodige vertrouwen. En dan ga je groeien, en zeker na de winterstop ging het veel beter. Ondertussen lopen er nog gesprekken over een nieuw contract, en dat ziet er allemaal wel positief uit. Maar daar kan ik nog niks concreet over zeggen, hopelijk komt dat allemaal goed, want ik ben hier erg graag. Nog twee moeilijke wedstrijden hebben we te gaan, naar KV Mechelen B op hun veld achter de kazerne. En dan de afsluiter van ons seizoen, hier thuis tegen Tongeren. We moeten vermijden dat Lebbeke nog over ons gaat, anders moeten we nog een extra wedstrijd spelen en dat houdt altijd risico’s in. Maar we kunnen die twee wedstrijden met extra vertrouwen tegemoet zien, dankzij die schitterende overwinning vanavond.” 


 

Door Bart Goris