onze fandag

Zondag  23 augustus 9.00 uur, er wordt reeds hard gewerkt op en rond de Leemshoeve.

 

Kurt Persegael vuurde zijn troepen aan er was natuurlijk nog heel wat te doen om van onze fandag iets mooi te maken zoals togen en ijskasten vullen, tafels en stoelen zetten, tentje voor de fanshop opbouwen,  jeton automaat plaatsen, muziekinstalatie zetten ......

DE DAMES

Omstreeks 10.30 uur arriveerden de dames van PSV Eindhoven voor hun match tegen onze dames A. PSV is een zeer sterke tegenstander zeker gezien onze vrouwen net een verre verplaatsing in de benen hadden naar Bercheux voor de BvB. De 1-10 overwinning en het nodige zelfvertrouwen dat daar aan verbonden is biedt perspectieven wanneer ze in de volgende ronde naar 1e klasser Zulte Waregem trekken. 

Het bbq team van Philippe Janssens was ook al vroeg aanwezig, zij hadden namelijk heel wat werk te verzetten. De eerste supporters daagden om 11u30 op onder een stralende zomerzon. Ze kwamen duidelijk voor de BBQ en om tussen 12 en 14 uur een gratis natje te nuttigen.  Stipt om 12.00 uur werd de barbeque dan op gang geschoten met meer dan 230 inschrijvingen kon dit een geweldig succes genoemd worden.  Alles verliep erg vlot en buiten was ook de wedstrijd Dames A KFC Turnhout-PSV Eindhoven op gang gefloten. Op en rond het terrein hing een gezellige sfeer. Terwijl de wedstrijd op zijn einde liep was er binnen in de grote tent de spelersvoorstelling  van de A kern, gepresenteerd door Frank Belmans. Ook een trotse voorzitter Ignace Kroos kwam even aan het woord gevolgd door een korte speech van onze burgemeester Eric Vos.  

Dsc 6290
Ege 0398

 

 

Ege 0339
Ege 9815

KFCT VS DE FANS

De fans speelden ondertussen een wedstrijd tegen een KFCT selectie als opwarmer voor de eigenlijke topper van de middag KFC Turnhout-Dessel Sport B.  

Om 15 uur startte deze wedstrijd, het werd een mooi schouwspel, met technisch erg hoogstaand voetbal. Met Timothy Dreesen en Kevin Van Den Berg speelden bij Dessel toch ook enkele jongens met een verleden in 1e klasse. Onze jongens hielden lang gelijke tred maar in de slotfase gingen ze kopje onder;  0-3.

We zagen al snel aan de zijlijn de eerste KFCT petjes en T-shirts verschijnen. De fanware valt duidelijk in de smaak. Ook onze supportersclub de Daaiherten deed erg goede zaken, met verschillende nieuwe leden en de goed verkopende fanware biedt onze nieuwe club ook nieuwe perspectieven voor hen. Aan het einde van de wedstrijd vindt de zon het welletjes geweest en gaan de hemelsluizen helemaal open. Iedereen de tent in en daar onstaat een klein volksfeestje, zelfs de polonaise wordt er ingezet.  Kortom iedereen keert tevreden huiswaarts, met een warm gevoel. Er is terug een club in Turnhout waar iedereen trots op kan zijn.        

Door Bart Goris