Sponsor in de kijker: Beks bedrijfswageninrichting

Een schuiflade in je auto? Niet zo’n gek idee! De gemiddelde bedrijfswagen is allesbehalve efficiënt ingericht. Gelukkig weten ze bij Beks hoe ondernemers hun rollende investeringen beter tot hun recht kunnen laten komen. Een gesprek met Pieter Beks en Rob Van Dinther over hun passie.

Beks

In welke markt zijn jullie actief ?

Beks maakt schuiven voor zowel bedrijfswagens als (lichte) vrachtwagens en dat doen weinigen ons na op dit niveau. We doen enkel en alleen schuiven. En die produceren wij volledig zelf.  Dat maakt ons uniek. Onze eindklanten zijn meestal service verlenende bedrijven zoals bijvoorbeeld verwarmingsinstallateurs, montagebedrijven en servicediensten. Daarnaast bedienen wij de nichemarkten van dierenartsen, Politie en andere hulpdiensten.

Ik zie 6 mensen op de foto staan, dat is heel wat voor een nichebedrijf.

Ons team bestaat zelfs uit een kern van 14 mensen: 6 fulltime medewerkers en 8 deeltijdse medewerkers die niet op de foto staan. Dat maakt ons flexibel maar toch groot genoeg om de norm in markt te kunnen zijn en blijven. We doen de productie helemaal zelf in Valkenswaard.

Productie in Europa, dat hoor je niet vaak meer.

Maar het kan wel. Een efficiënt productiesysteem zorgt voor de ideale prijs/kwaliteitsverhouding. Pieter doet het technische gedeelte en Rob doet de sales.

Jullie spreken over ‘verkeersruimte’ in bestelwagens. Leg eens uit.

Veel bestelwagens hebben links en rechts een wandrek om spullen in op te slaan. Tussenin moet ruimte vrij gehouden worden om toegang te krijgen tot de spullen in de rekken. Wij draaien het om: de schuiven nemen minder plaats in en ze worden uit de wagen getrokken. De producten komen als het ware naar je toe en je hebt een beter overzicht. We zorgen ervoor dat de ruimte intern optimaal benut wordt en verkeersruimte in de wagen overbodig wordt. Dat is veiliger voor de medewerker en het werkt bovendien ook sneller. Geen losliggende spullen in de wagen!

Het geheel wordt ook verkeersveiliger, begrijp ik?

Inderdaad. Het gewicht zit veel lager wat meer stabiliteit geeft in de bochten. Bij een ongeval schuift de lading niet naar voor, een typische oorzaak van verwondingen bij zware ongevallen.

De verdeling gaat via de distributie.

Ons netwerk van zo’n 30-tal Beks-verdelers in de Benelux zijn professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in de inrichting van bedrijfsvoertuigen. Als een eindklant vloerlades wil, dan leveren wij die op maat. Voor onze klanten is het belangrijk dat ze altijd state-of-the-art materiaal hebben. Wij investeren erg veel in onderzoek en ontwikkeling en kunnen daardoor de steeds hoger wordende eisen van de eindklanten invullen. Ook de overheid wordt strenger dus is het nodig om hier snel op in te spelen.

Is het niet erg moeilijk om te weten welke inrichting een eindklant wil?

Op onze site kan je een virtuele samenstelling maken van je wensen. De eindklant kiest zelf welke schuif hij waar wil in welke formaten en heeft een exact beeld van het eindresultaat. Onze verdeler krijgt zo’n unit compleet aangeleverd en installeert het vervolgens in de wagen.

Beks is gevestigd in Nederland maar steunt KFC Turnhout. Toeval?

Niet echt. Mijn zoon (de zoon van Rob) is al lang actief in het Turnhoutse voetbal. Ik ben zelf voetbalfan en als vrijwilliger actief in de club. De commerciële cel is een dynamische groep ondernemers en dat maakt het extra interessant. Bovendien is het mooi als er ook zakelijk samengewerkt kan worden. Een aantal sponsors zijn klant geworden doordat we elkaar hier hebben leren kennen. Voor de regio Turnhout doen we zelf de service naar de eindklant. De nieuwe politiecombi’s van de Turnhoutse Politie zijn trouwens ook door ons ingericht.

KFCT is actief bezig om iedereen die achter de club staat met elkaar in contact te brengen.

Clubdiner, sponsoravond, de ontmoetingen in het jeugdvoetbal en na de wedstrijd samen een pint drinken. De sfeer is heel aangenaam en ontspannen. Grote en kleine sponsors: ze staan naast elkaar langs het veld. Kan het mooier?

Heb je nog een tip voor KFCT?

De fusie is erg belangrijk. We zijn veel sterker als één club. Laat ons samenwerken en succes boeken.

Welke tip heb je voor andere ondernemers?

Wordt sponsor van KFCT! Dan krijg je mooi voetbal te zien en je bouwt tegelijkertijd je zakelijke netwerk uit. En niet te vergeten: allemaal een bedrijfswagen kopen en inrichten met Beks schuiven (Pieter en Rob blijven er bijna in).

Beks