Sponsor in de kijker: ecotoilet

Ecotoilet

Wat voor potjes levert ECO Toilet?

We verhuren en plaatsen tijdelijk sanitair, op festivals en evenementen, zoals de fandag van KFCT einde augustus. Op evenementen merken we dat er steeds meer aandacht is voor proper sanitair. Zo zetten we ook vaker onze fresh team-medewerkers in. Deze medewerkers houden het sanitair proper tijdens het evenement. Bezoekers beschikken zo altijd over een fris toilet. Maar hoofdzakelijk plaatsen we mobiele toiletten op bouwwerven. Daar blijven onze toiletten langer staan. Deze toiletten worden dan wekelijks (of vaker, als de klant erom vraagt) gereinigd door mijn mensen.

 

Ecobus2

 

Dit lijkt me een erg competitieve markt. Is schaalgrootte belangrijk?

ECO Toilet is onderdeel van de Nederlandse groep BUKO. Mijn team in België bestaat uit 19 medewerkers en we hebben 3000 mobiele toilethuisjes. Dat neemt 3000m2 in. Om een idee te geven: ongeveer een voetbalveld vol. Schaal is natuurlijk belangrijk, maar service is de onderscheidende factor. Bij ons is een afspraak een afspraak. Wij leveren stipt. Een evenement kan niet starten zonder sanitaire voorzieningen.

Jullie steunen het Turnhoutse voetbal al jaren.

We zijn ooit begonnen met een paar toiletten te plaatsen en de samenwerking is met de tijd alleen maar beter geworden. Daarom zijn we met volle overtuiging sponsor van KFCT. Het levert ons enorm veel zichtbaarheid op. Mijn zoon van 5 speelt ondertussen bij U7, dus ik sta vaak naast het veld te supporteren. Samen met mijn vrouw en onze dochter van 7. Ook van de wedstrijden van de A-ploeg kan ik genieten.

Hoe ervaar je het netwerken met andere ondernemers?

Op de wedstrijden ontmoet je altijd wel interessante mensen. Ook de club diners brengen de mensen samen. KFCT heeft terecht veel aandacht voor het ‘business club’ gedeelte. Uiteindelijk draait het om de mensen op en naast het voetbalveld. Op een gegeven moment kom ik Jimmy Dickens van Garage Dickens op het voetbal tegen. Al onze wagens worden door hen onderhouden. Bleek Jimmy ook sponsor te zijn. Zo klein kan de wereld soms zijn.

Wat is je gouden tip voor KFCT?

Gezond verstand met realistische ambities en aandacht voor alle ploegen. Zowel voor de jeugd, de A-ploeg als alles tussenin.

Heb je nog een tip voor andere managers?

Mijn zoon had deze week een nieuw t-shirt aan met een veelbetekende tekst: ‘goals don’t lie’. Dat is voor zaken zo en dat is ook voor voetbal zo. Ik hoop dat KFCT dit seizoen veel ‘goals’ maakt.

Er is heel veel duidelijk geworden. ECO Toilet maakt potjes die ervoor zorgen dat je bezoekers er geen potje van maken. Duidelijk. Dank je, Glenn.

Het eerste wat ik op de website lees is: maak er geen potje van. Het volgende wat ik zie zijn schitterende films van een festival, een bouwwerf en laag overscherende helikopters. Ben ik wel op de juiste site, denk ik een fractie  van een seconde. Ik zoek namelijk meer informatie over Eco Toilet. Heel snel merk ik dat ik toch juist ben. Een scala aan sanitaire mogelijkheden strekt zich over het scherm uit. Hier wil ik meer van weten. Een interview met algemeen directeur Glenn Geys brengt de oplossing.

 

 

 

Ecobus

Ik was aangenaam verrast door de moderne website. Is dit een innovatieve markt?

Ik kan gerust zeggen dat ECO Toilet een uitzondering is. In de markt gebeurt inderdaad niet veel. Maar wij innoveren waar mogelijk. Plaszuilen en toiletcontainers kennen we allemaal. Maar nu hebben we ook een sanitairbus die we gewoon aan de riolering kunnen aansluiten. We hebben een harmonica lijnbus omgebouwd tot een luxe toiletbus met echte WC-potten zoals je die thuis hebt staan. De wensen van mensen worden explicieter en wij vullen die tendens met plezier in. Het milieu wordt er beter van doordat een gewoon toilet minder milieubelastend is. Maar ook de bus op zich is een kleine bijdrage aan de natuur doordat we een groot voertuig recycleren tot het een nieuwe functie heeft. Ons wagenpark is trouwens conform aan de laatste EURO 6 normen, dus we verbruiken veel minder brandstof en stoten dus minder CO² uit.

Toiletwagen
Eco Toilet Highres Contact 02

 

 

 

 

Interview door Guy Ooms

 

ECO Toilet

Ambachtsstraat 1

2390 Malle

03 825 45 01

ecotoilet.be