Voorbeschouwing KFCT - Hades woensdag 2/9 18h30

Woensdag 2 september speelt KFCT de inhaalwedstrijd van de eerste speeldag op de Leemshoeve tegen Hades uit Kiewit.

RC HADES

Voetbalclub RC hades is ontstaan uit de werking van de jeugdclub Hades. Die is ontstaan in de turbulente ‘golden sixties’, toen de traditionele jeugdbewegingen in de parochie—de kajotsters, de kajotters en de chiro - met hun fundamenteel katholieke doelstellingen niet meer de hele jeugd van Kiewit bereikten. Een aantal ouders zagen dat de andere dan de tot dan toe deugdelijk gebleken ontspanning voor de jongeren moest gezocht worden. Daarom werd er een jeugdclub opgericht. Die veroverde vrij snel de Kiewitse jeugd. Van daaruit werden dan de verschillende verenigingen opgericht waaronder ook RC Hades. Tot 1980 speelde Hades in het liefhebbersverbond om daarna aan te sluiten bij de KBVB met stamnummer 8721. In 2001 volgde de promotie naar 1e provinciale om dan door te stomen naar bevordering. Hades eindigde vorig seizoen knap 3e na het ongenaakbare Beerschot—Wilrijk en Esperanza Pelt.

Op de 2e speeldag speelden ze thuis 2-2 gelijk tegen onze buren uit Zwarte Leeuw. In deze wedstrijd kwam Hades 2-0 voor maar incasseerde in de slotfase nog een gelijkmaker.

 

KFC TURNHOUT

Geen historiek in wedstrijden met Hades. Het is de eerste onderlinge ontmoeting (ook het vroegere Turnhout had geen eerdere confrontaties).

In onze eerste competitiewedstrijd wonnen we met 1-4 op Lyra. Het matchverslag kan je nog terugvinden op http://www.kfct.be/live-feed

Laat ons allemaal achter onze ploeg gaan staan in deze moeilijke en belangrijke wedstrijd.

Selectie KFCT: Horsten, Eyeson, Michiels, Hultermans, Kocak, Ven, Owusu, Mensah, Van De Vreede, Van De Vel, Mohrmann, Kamara, Pellegroms, Van Weert, Van Der Heyden

Door Davy Van Menxel

 

Logo Hades
Logo Knip 2