Sponsor van de maand april : Groep Versmissen 

Fv2 (1 Van 1)

Sponsor van de maand

Groep Versmissen

Groep Versmissen

Aan Koeybleuken in Turnhout vind je maar liefst vier bedrijven van Groep Versmissen. Merkwaardige straatnaam, Koeybleuken. Het woord “bleuke” doet denken aan een beginneling, of aan iets blauws. Met 18 jaar ervaring in bouwgerelateerde bedrijven kunnen we Frans Versmissen geen beginneling noemen. Blauw is hij wel; iedereen in het Turnhoutse voetbal kent Frans Versmissen. Als het aan hem lag, kleurde heel Turnhout blauw.

Blauw-wit: Hoe is Groep Versmissen onstaan?

Frans Versmissen: Het eerste bedrijf dat we destijds overnamen was het bouwbedrijf Huybregts-Reynders. Al snel doken er kwaliteitsproblemen met onderaannemers op. Daarom breidden we onze groep uit door die onderaannemers over te nemen en naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Dat is een erg goede keuze gebleken. We hebben nu volledige controle over de projecten, zowel kwalitatief als wat de timing betreft.

Blauw-wit: Toch hebben veel bedrijven de afgelopen jaren gefocust op hun kernactiviteit.

FV: Dat is de strategische keuze die een ondernemer maakt. Ondertussen werken wij veel voor andere bedrijven, de overheid en particulieren. Dat hebben we te danken aan het uitzonderlijke niveau dat we halen.

Blauw-wit: Welke bedrijven zitten er nog in de groep?

FV: Naast het bouwbedrijf heb je Glaswerken Vanheertum, Versanico en Alucotec. Het grootste deel van de opdrachten zijn moeilijke projecten, waarbij kwaliteit heel belangrijk is. Bovendien hebben wij een enorme voorraad glas en computergestuurde machines om al dat glas te snijden en af te werken.

Blauw-wit: Tijdens de rondleiding zag ik de meest creatieve glascreaties.

FV: We hadden net iemand die een zonnebril in glas wou, maar dan een hele grote! Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het maken in glas. De Peugeot-garage in Turnhout en Verso in Antwerpen zijn bijvoorbeeld twee projecten waar we erg trots op zijn.

Blauw-wit: Onlangs werden de bedrijven in de groep ook qua communicatie beter op elkaar afgestemd.

FV: Elk bedrijf heeft een nieuw logo gekregen en dankzij de “V” horen de bedrijven nu duidelijk bij de groep. Het was hoognodig om als één geheel naar buiten te komen. Toch bedienen de bedrijven de markt onafhankelijk en worden ze door ervaren managers aangestuurd. Zij zorgen voor de dagelijkse werking; ik ben de coach, een beetje zoals in het voetbal.

Blauw-wit: Je bent al jaren betrokken bij het voetbal in Turnhout.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voetbal is een mooie sport en ik ben erg blij dat we KFC Turnhout kunnen steunen in haar groei.

Blauw-wit: Wat drijft jou als ondernemer?

Als ik in het weekend langs een van onze projecten rijd, stop ik graag even om het gebouw van dichtbij te bekijken. Er is niets mooiers dan dingen realiseren, en in ons geval zijn die dingen ook nog eens tastbaar en zichtbaar. Daar kan ik enorm van genieten.

Blauw-wit: Welke tip heb je voor beginnende ondernemers?

Je moet ertegen kunnen dat je af en toe valt. Dat hoort erbij maar tegelijk maakt dat van ondernemen ook zo’n uitdaging.

Blauw-wit: Bedankt voor het interview, Frans !

Foto 2

Interview Guy Ooms

 

De bedrijven van Groep Versmissen liggen aan Koeybleuken in Turnhout:

 

Huybregts-Reynders

Manager: Kristof Matheussen Koeybleuken 8 014 41 47 64 www.huybregts-reynders.be

 

Glaswerken Vanheertum

Manager: Steven Wagemans Koeybleuken 6

014 47 86 03

www.glaswerken-vanheertum.be

 

Versanico

Manager: Joris Boonen Koeybleuken 40

014 41 31 75 www.versanico.be

 

Alucotec

Manager: Peter van de Water

Koeybleuken 40/2

014 61 51 92

www.alucotec.be

Fv2 (1 Van 1) (1) 2