sponsor van de maand: robarov

Hans Leyten komt binnengewandeld, stipt op het afgesproken uur en zichtbaar ontspannen. Hij neemt zijn laptop en is al online  voor ik het paswoord van de WIFI kan geven. “Ik ben alvast online via mijn smartphone.” zegt Hans.

“Tja, waarom denk ik daar niet vaker aan”, denk ik bij mezelf. Tijdens een interview met Hans voel je de snelheid van de digitale wereld. Toch werd het een ontspannen interview over een wereld in beweging.

Wat doet Robarov?

Wij bouwen websites, app’s en software voor KMO’s. Momenteel automatiseren we bijvoorbeeld de planning van een busvervoerbedrijf. Vroeger werden de opdrachten opgeschreven en vervolgens aan de chauffeur doorgegeven. Veel dubbel werk dat nu automatisch en dus ook gemakkelijker verloopt. Ook de koppeling van bedrijven met social media zoals Facebook, Google en Instagram wordt steeds belangrijker. Als bedrijf wil je op Google uiteraard als eerste tevoorschijn komen bij zoekopdrachten. We zorgen voor de verhalen die daar voor kunnen zorgen.

Robarov

JULLIE MAKEN OOK APP’S, ZEG JE NET. ZOALS OP MIJN TELEFOON?

Inderdaad. Mobile wordt steeds belangrijker. We gebruiken onze smartphone in de winkel of zoals bij het voetbal tijdens de match. Ik merk dat onze Vlaamse KMO’s die trein niet willen missen en dat is maar goed ook. Al onze websites zijn trouwens responsive. Dat wil zeggen dat je elke website die wij maken ook op je smartphone kan bekijken. Uiteraard moet een website perfect op de computer draaien, maar het mobiel gebruik wordt straks belangrijker dan andersom. Toch handig als je tijdens een wedstrijd van KFCT snel de website kan bekijken terwijl je op een familiefeest bent. Dat geldt ook voor de consument in je winkel of de B2B klant onderweg.

IK ZIE WEL EENS WEBSITES DIE DUIDELIJK OP DE HOEK VAN DE KEUKENTAFEL GEMAAKT ZIJN. WAAROM KIEZEN ONDERNEMERS VOOR ROBAROV?

Ons vak is erg complex. De Google’s van deze wereld veranderen de regels van het spel zowat elke dag. Dat moet je op de voet volgen, niet even erbij doen. Door onze specialisatie kunnen we een paar stappen verder denken en dat komt de klant ten goede. Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in onze software waardoor het gebruiksgemak voor de klant er nog beter op werd. Dat is een voorbeeld waarom men voor ons kiest. Maar ook persoonlijke service is belangrijk. Wij zijn een klein team van 6 vakmensen. Ik heb het bedrijf 11 jaar geleden opgericht en ben nog steeds de contactpersoon voor alle projecten. Ondernemers onder elkaar begrijpen sneller wat écht belangrijk is.

HEEFT ELKE WINKEL EEN WEBSHOP NODIG?

Dat hangt sterk van de sector af. Een webshop is vaak een aanvulling voor de fysieke winkel. Wij koppelen de webshop aan het bestaande systeem van het bedrijf zodat de shop gewoon kan geïntegreerd worden. Als je beslist om online te gaan verkopen, moet ook dat vlot gebeuren. Van het kassasysteem tot de logistiek.

JULLIE ZIJN OOK SPONSOR VAN KFC TURNHOUT.

KFCT is een mooi project en daar willen wij graag toe bijdragen. Het was trouwens een stevige uitdaging om vanuit het niets een moderne website te lanceren. KFCT.be is net drie maanden online en heeft nu al maandelijks meer dan 5000 unieke bezoekers. Daar doe je het tenslotte toch voor: de kick om samen iets moois uit de grond te stampen.

Robarov2 3

Je werkt hier samen met een groep vrijwilligers. Is er veel verschil met gewone opdrachten?

Ik zie vooral veel dynamiek. Eerlijk gezegd had ik verwacht de impact van de twee fusieclubs tijdens de voorbereiding te voelen. Tot mijn verbazing was er vanaf de start al een KFCT gevoel en dat heeft de lancering alleen maar vergemakkelijkt. Fijn om te zien dat een groep vrijwilligers zo gedreven is.

Wat is je gouden tip voor KFCT?

De kracht van KFCT zit in de mensen achter de club. Blijf aan één zeel trekken!

Heb je nog een tip voor andere managers?

Goed voorbereiden. Als ondernemer moet je altijd een paar stappen voor staan. Als je groeit komen de dingen soms snel op je af. Zonder goede voorbereiding ben je dan altijd te laat. Een goede basis is en blijft belangrijk.

 

Interview door Guy Ooms

Robarov 3 2

Robarov

Wampenberg 28/2

2370 Arendonk

014 480 780

robarov.be