Wijgmaal vs KFCT    4 - 4

Olympia Wijgmaal – KFC Turnhout 
Zondag 4 oktober 2015 15.00 uur

Olympia SC Wijgmaal is een Belgische voetbalclub uit Wijgmaal. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 1349 en heeft blauw en wit als kleuren. De club speelde in haar hele bestaan al ongeveer drie decennia in de nationale reeksen. 
Op 1 november 1926 werd dan ook Olympia Sporting Club Wijgmael opgericht en de club sloot zich in 1928 onder die naam aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 1349 kreeg toegekend. De club ging van start in de regionale en provinciale reeksen, waar men de volgende decennia bleef spelen. 
In 1966 werd de club koninklijk en de clubnaam werd Koninklijke Olympia Sporting Club Wijgmaal. Wijgmaal ging zijn eerste seizoen in de nationale Vierde Klasse meteen door op zijn elan. De ploeg werd er dit eerste seizoen immers meteen reekswinnaar en promoveerde zo in 1967 verder naar Derde Klasse. Het verblijf daar duurde twee seizoenen. In 1969 eindigde men immers afgetekend allerlaatste en Wijgmaal zakte terug naar Vierde Klasse.
Wijgmaal kon zich de volgende jaren goed handhaven in Vierde Klasse, weliswaar zonder ooit mee te spelen voor de eerste plaatsen. In 1986 fusioneerde de club met Sportkring Delle, uit het nabije Herentse gehucht Delle. Die club was opgericht in 1944 en bij de Belgische voetbalbond aangesloten met stamnummer 4151. Men bleef gewoon verder spelen als Olympia SC Wijgmaal onder stamnummer 1349. Stamnummer 4151 van Delle werd geschrapt. In 1990 strandde Wijgmaal op een degradatieplaats en zo zakte de club na 24 jaar onafgebroken nationaal voetbal weer naar de provinciale reeksen. De club ging er de volgende jaren wat op en neer tussen Eerste en Tweede Provinciale.
In 2006, na 16 jaar provinciaal voetbal, kon Wijgmaal terugkeren in de nationale Vierde Klasse. De club kon er zich de volgende jaren handhaven en speelde er in 2009/10 zelfs de eindronde, maar daar werd van Olsa Brakel verloren. Ook in het seizoen 2010/11 haalde Wijgmaal de eindronde. Men haalde er de finale, die werd gewonnen van Cappellen FC en zo promoveerde men weer naar Derde Klasse. Na een seizoen volgde opnieuw de degradatie.
Koninklijke Olympia Sporting Club Wijgmaal Pastoor Bellonstraat 29 3018 Wijgmaal

KFC Turnhout behaalde vorige wedstrijd thuis tegen K.ESK Leopoldsburg een 4-3 overwinning. Tweemaal kwamen onze jongens op achterstand, tweemaal vochten ze terug en gingen ze op en over Leopolsburg. Geen wedstrijd voor hartlijders, maar wel één gekruid met 7 doelpunten en de nodige spanning. We wisten vooraf dat we een moeilijk seizoen gingen krijgen. En we moesten een volledig nieuw team samenstellen. Door omstandigheden was ook onze voorbereiding niet optimaal. Stilaan begint echter iedereen in het team zijn plaats te weten, en er zijn zeker nog wat groeipijnen. 
Maar als we onze fouten meenemen naar de volgende training en hierop verder werken, komt het allemaal goed. Trainer Tom Moons zal deze week zeker de positieve en de negatieve punten, meenemen in zijn nabespreking. 
In Wijgmaal gaan we een ploeg tegen krijgen die 1 punt minder heeft dan KFCT. Olympia Wijgmaal won éénmaal thuis met 4-1 van Nijlen, en éénmaal in Lyra met 2-1. En ze gingen gelijkspelen in Lille, dus thuis haalde ze maar 3 op 9 punten. 
KFCT haalde op verplaatsing 4 op 9 ; gelijkspel in Bilzen 1-1 en overwinning op Lyra 1-4. Allemaal cijfers, maar iedere wedstrijd is anders. Trainer Tom Moons geeft traditie getrouw pas op donderdagavond zijn kern van 15 spelers vrij die meegaan richting Wijgmaal.

Wijgmaal