Voorbeschouwing KFC Nijlen - KFC Turnhout

Logo

Zondag 24 april 15.00 uur

Nijlen heeft al sinds 1921 een club in de voetbalbond. Die speelde vooral in gewestelijke en provinciale reeksen. In de loop der jaren verdwenen, herrezen en fuseerden voetbalclubs uit Nijlen. De laatste naamwisseling dateert van 1997. De afgelopen tien jaar trad KFC Nijlen aan in 2de provinciale, tot de club vorig jaar naar 1ste provinciale promoveerde, en dit jaar naar 4de klasse. 

 De opvallendste speler in de geschiedenis van Nijlen is Raymond Ceulemans, die eind jaren 50 een degelijke midvoor was. Een transfer naar Beerschot ging net niet door, waarna de Lierenaar ontgoocheld zijn schoenen aan de haak hing en zich op het biljarten toelegde. De rest van het verhaal kent u. 

Wat we nog weten van Nijlen is dat gewezen Turnhout-verdediger Harald Pinxten, 38 jaar intussen, daar speelt. En dat FC Turnhout vorig seizoen in 1ste provinciale de handen vol had met Nijlen, dat in een mooi en vrij nieuw stadion optreedt. De heenwedstrijd in het Stadsparkstadion eindigde op een 1-1 gelijkspel.  Het stadion van KFC Nijlen ligt in Ophoven te Nijlen . 

KFC Turnhout won vorige speeldag met 4-1 cijfers tegen Lille, en zou best de drie punten mee huiswaarts nemen.  Als KFCT in zijn 2 laatste wedstrijden 6 op 6 haalt is de kans groot op de eindronde richting promotie. Maar laten we stap voor stap zetten, eerst de moeilijke verplaatsing nu naar Nijlen en dan op zondag 1 mei thuis tegen Wellen. Supporters de club rekent op jullie steun , eerste afspraak nu zondag 24 april om 15.00 uur in Nijlen.