Voorbeschouwing KFC Turnhout - City Pirates

Topbeeld011

Zaterdag 5 maart om 19.30 uur in het Stadsparkstadion

KFC Turnhout haalde vorige wedstrijd een prachtige uitoverwinning op het veld van Esperanza Pelt.  Deze ploeg uit Neerpelt wordt terecht aanzien als een van de sterkste ploegen uit de reeks. De ontlading na de wedstrijd was dan ook enorm groot, terecht maar een andere topper kondigt zich al aan. Nu zaterdag 5 maart om 19.30 uur is er in het Stadsparkstadion de wedstrijd tegen  City Pirates uit Merksem. Heel het seizoen stond deze ploeg in de top drie, maar de laatste weken liep het duidelijk een stuk minder. Hun trainer Tom Schipper moest het gelag betalen, en zijn twee assistenten namen over. Laten we echter op onze hoede zijn,  een trainerswissel werkt dikwijls bevrijdend. En kan de ploeg City Pirates terug op de rails zetten. Daarbij komt nog dat de heenwedstrijd eindigde op een mooie 0-3. En dat was toen een serieuze ontgoocheling voor de City Pirates uit Merksem.

Onze trainer Tom Moons heeft genoeg voetbalervaring om dit te weten. Wat zijn plan is zullen we pas zien op zaterdagavond tijdens de wedstrijd zelf. Welke pionnen hij gaat gebruiken weten we donderdagavond na hun laatste training. We weten al van na de wedstrijd tegen Esperanza Pelt dat onze topschutter Steven Van De Vreede verstek moet geven door een schorsing. Aan de andere jongens nu om de handschoen op te nemen en door te gaan op het elan van die mooie uitoverwinning in Neerpelt. 

Van De Vreede 3

SC City Pirates Antwerpen is een Belgische voetbalclub uit Merksem. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 544 en heeft blauw-geel als kleuren. De club speelt vanaf 2012 opnieuw in de vierde klasse, na een afwezigheid van 26 jaar. Eerder speelde de club zelfs verschillende seizoenen in Tweede Klasse. In die tijd speelde de club onder de naam Olse Merksem SC. In 2010 promoveerde de club terug naar Eerste Provinciale na het winnen van de eindronde. In 2012 wijzigde de clubnaam van K. Merksem SC in Merksem-Antwerpen Noord SC. In 2014 werd de clubnaam gewijzigd in SC City Pirates Antwerpen.

City Pirates begon dit seizoen erg goed, maar ze staan nu echter op de tiende plaats met 33 punten, dat zijn er 3 minder dan KFCT . De laatste weken gaat het iets minder met de Antwerpse ploeg, vorige week werd er gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Lyra , 2-2  was de eindstand. Maandagavond is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen de hoofdtrainer Tom Schipper en de club City Pirates. T2 Charles Joris en T3 Serge Flumens nemen voorlopig over in afwachting van verder nieuws.

 

Bart Goris