Voorbeschouwing Spouwen Mopertingen - KFC Turnhout

Logo Spouwen

Zondag 3 april 15.00 uur in Mopertingen 

Revanche 

Spouwen-Mopertingen is een Belgische voetbalclub uit twee deelgemeenten van het Limburgse Bilzen. SM — no pun intended — speelt met stamnummer 5775 in geel, blauw en wit. De huidige club ontstond in 2002 uit de fusie van Rapid Spouwen en GS Mopertingen. Sinds het seizoen 2014-2015 spelen de eerste ploeg en de jeugdteams in Mopertingen. Het A-veld is met kunstgras.  

Spouwen-Mopertingen verloor vorige speeldag verrassend van rode lantaarn Lyra, met 2-0. De club staat op de negende plaats met 38 punten; dat zijn er twee minder dan KFCT. De heenwedstrijd, onze tweede match in het Stadsparkstadion, werd door SM gewonnen met droge 0-2 cijfers. Een revanche is dus op zijn plaats! 

 

Weullie zen nie bang, want de Wim diej’n is er baai! 

Vorige week wonnen we tegen Sint-Lenaarts, maar vlot liep dat niet. De uitblinker was — eens te meer — onze doelman. Wim Horsten stopte zelfs de (nochtans goed getrapte) penalty van Fariat!  

Horsten

Intussen komt de eindstreep in zicht. Nog een maand alles geven en het eerste seizoen van het nieuwe KFC Turnhout zit erop. Terwijl de sportieve cel volop bezig is het team voor het volgende seizoen in elkaar te puzzelen, moet de huidige spelerskern nog vier keer vlammen. Haalt KFC Turnhout in zijn eerste jaar als fusieclub alsnog een prijs? Met nog twaalf punten te winnen en een achterstand van drie punten op de derde in de stand, is voor KFCT nog veel mogelijk.  Maar dan moeten we wel een reeks van overwinningen breien. Dat is nog niet vaak gelukt; één keer hebben we een reeks van drie zeges aan elkaar kunnen rijgen.  

De ordewoordeninzet, concentratie, diepte en geduld 

Door het vrije Paasweekend kregen Tom Moons en zijn staf een week extra om onze spelers op scherp te krijgen. Hopelijk brengen we zondag drie punten mee uit Mopertingen. De ordewoorden zijn: volledige inzet, concentratie, diepte en geduld. We roepen alle KFCT supporters op om deze wedstrijd bij te wonen en onze jongens te steunen. Kom op Binken, laat jullie niet kennen. Allemaal op post! 

 

Stadion Spouwen

Wanneer: zondag 3 april, 15 uur 

Waar: Blookstraat 31, Mopertingen (Bilzen) – via de E313 

1 uur en 15 min. rijden 

 

 

 

 

 

Bart Goris & Marc Geenen