Nieuws

Horst 5

Doelman Horsten aan het woord

Na 2 weken trainen, een paar oefenmatchen en een stage spraken we met onze doelman, kapitein en clubmonument Wim Horsten. Het werd een uitgebreid gesprek.

Lees meer
Demo

Demotraining

Zaterdag 05 augustus 2017 in de voormiddag geeft Hilde Clessens een demotraining. Iedereen is welkom.

Lees meer
Img 1042

Gert Michiels aan het woord

KFC Turnhout won dinsdagavond met 5-2 van White Star. Verdediger Gert Michiels speelde me met het elftal dat in de tweede helft aantrad.

“We hebben te weinig druk gezet in deze wedstrijd. We hebben onze kansen wel afgemaakt maar hadden toch problemen met deze ploeg. We stond niet kort genoeg bij de man.” Vrijdag speelt Turnhout tegen Olmen. “Zo komen er nog een paar wedstrijden alvorens we ons op de beker kunnen richten. Dat vind ik wel belangrijk omdat dat wedstrijd met inzet zijn en we hopen daar zover mogelijk te geraken.” Trainer Moons behoudt voorlopig de grote groep. “We weten niet wanneer de splitsing er komt en wie waar gaat zitten. De coach lost niks.” Michiels kijkt uit naar de competitie. “Die zondag in Cappellen is een leuke opener. Ik ken daar wel volk en ben benieuwd. Wie we wanneer treffen speelt geen rol eigenlijk. Al is Thes op de tweede speeldag een lastige tegenstander maar waarom zouden we niet kunnen winnen?” Michiels weet echt niet wat ze moeten ambiëren. “Na vijf speeldagen kunnen we iets zeggen over onze ambities. Ondertussen gaan we hard werken om er te staan begin september.”

 

Lees meer
Ibe Vermeulen

Kennismaking met Ibe Vermeulen

Een paar weken geleden tekende Ibe Vermeulen bij KFC Turnhout. Wij voelden hem na één van de trainingen even aan de tand.

“Ik speelde een off-season tornooi en kwam in de halve finale uit tegen een paar spelers van KFC Turnhout. Ik speelde die wedstrijd wel best goed en ze zeiden me dat Turnhout nog een aanvaller voor de rechterflank zocht.” 

Lees meer
Dsc 444

Coach Tom Moons na de wedstrijd tegen Bilzen

Na de oefenwedstrijd tegen Bilzen zagen we een tevreden coach. “Het is net als vorig seizoen een oefenkamp in Mierlo geworden en daar zijn we heel tevreden over. We hebben een paar zware trainingen achter de rug en in combinatie met het laffe weer is dat niet te onderschatten.” Vanavond volgt er dan nog een grill en bowling. “Morgenvroeg gaan we nog wat joggen met zijn allen en dan kunnen we tegen de middag naar huis. We hebben hier buiten trainen nog vanalles anders kunnen doen. We hebben een soort tennistornooi gedaan en ook aan teambuilding.”

Lees meer