KFCT met 1-3 onderuit tegen Wijgmaal

KFC Turnhout – Wijgmaal: 1-3

KFCT heeft met 1-3 verloren tegen Wijgmaal. Na een sterk openingskwartier met een snelle openingsgoal zakten de binken wat weg en boog Wijgmaal nog voor de rust de score om. KFCT kreeg in de tweede helft wel een paar goede kansen met kon niet scoren en kreeg uiteindelijk nog een derde binnen.

De wedstrijd was amper begonnen of het stond al 1-0. Het was Steven Dillien die al na 76 seconden de netten deed trillen met zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Iets voorbij het kwartier werd Da Silva Junior aangespeeld, hij pakte mooi mee en legde beheerst de gelijkmaker binnen. Net na de gelijkmaker kwam Weuts alleen voor Horsten maar kon niet scoren. Na het sterke openingskwartier kon Turnhout niet echt een vuist meer maken en Wijgmaal kreeg de beste kansen. De vinnige Da Silva Junior kreeg rond het half uur een mooie kans maar kon niet scoren. Net voor rust moest Horsten Fannes neerhalen en ging de bal op de stip. Stockx twijfelde niet en knalde de 1-2 op het bord.

Na de rust was het wachten tot Dillien mooi kon doorgaan en op doel besloot. Vanwelkenhuysen was bij de zaak en tikte de bal in corner. Het gevaar van de thuisploeg kwam vooral van Steven Dillien. Maar ook onze nummer zeven wist iets voorbij het uur niet te scoren. Aan de overkant kopte Weuts een corner over voor Wijgmaal. Een paar minuten voor het einde kreeg Dillien de kans op de gelijkmaker. Hij pakte uit met een mooie slalom maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Uiteindelijk kon de gevaarlijke Da Silva Junior in de laatste minuut de 1-3 eindscore vastleggen.

Hoogstraten en Zwarte Leeuw wonnen. Tienen wordt zo nu voorlaatste met een achterstand van zeven punten op KFCT. Volgend weekend moet KFCT naar Hasselt. De volgende thuismatch is tegen Tienen.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Mafete, Dillien, Versmissen,  Schijvenaars, Van De Vel, Coeckelbergs (86’ Jacobs), Machielsen (68’ Van De Walle), Proost, Geenen
Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Bammens, De Keukeleere, Stockx, Fannes (90’ Goedeweeck), Colson, Weuts, Vanherberghen, Da Silva Junior, Vanderstappen, Kempeneers (33’ Vermeylen)
Doelpunten: 2’ Dillien (1-0), 17’ Da Silva Junior (1-1), 42’ Stockx (1-2,pen), 90’ Da Silva Junior (1-3)
Gele kaarten: 52’ Schijvenaars, 85’ Colson