Nieuws

Colman

Transfernieuws (2)

Vandaag maken we opnieuw twee nieuwe transfers bekend.

Het gaat over Sébastien Lormans , de kapitein van de beloften van Dessel Sport. Hij is een ex-speler van KFCT die terugkeert , is een centrale middenvelder en is geboren in 2003. De tweede speler is Simon Verhoeven. Hij komt over van Cappellen, is een linksback en is eveneens een ex-speler van KFCT. Hij is geboren in 2004.

Lees meer
Dessel

Transfernieuws

KFC Turnhout heeft twee spelers aangetrokken die dit seizoen in het Desselse actief waren. De eerste speler is Daan Colman (19 jaar) , deze aanvaller komt over van Dessel Sport.

Da andere speler is Jorrit Cabanier. Een 20-jarige verdediger die overkomt van Witgoor. We heten beide spelers welkom bij KFCT.

Lees meer
Foto001

KFC Turnhout grote winnaar in Westerlo op maandag 1 mei.



Er stonden 8 teams in de finales van de Nieuwsblad cup in het Kuipje.

 

De dag begon om 9u met een wedstrijd tussen onze U16 en U17 tegen elkaar waarin onze U17 de wedstrijd won met 0-4.

Onze U17 gewestelijk had een moeilijke wedstrijd tegen Mariaburg. De wedstrijd eindigde in een 1-1 en daarna moesten strafschoppen beslissen en daar kroonde onze doelman Joffre zich tot een ware penaltykiller, hij stopte er 2 van de 4, met winst als gevolg.



De volgende finale was van onze U15 tegen ’s Gravenwezel-Schilde waarin we de hele wedstrijd baas waren maar geen doelpunt konden scoren, 0-0 en ook daar moesten strafschoppen beslissen.
Ook daar een hoofdrol voor onze doelman. Liam Uijtdewilligen stopte één penalty en zette de laatste en beslissende elfmeter zelf om.

 

Na de middag openden onze U9 de debatten tegen Lentezon, het werd al snel 8-2 waarna Lentezon terug beter in de wedstrijd kwam maar de overwinning kwam nooit in gevaar en met 10-7 een overtuigende en verdiende zege.

Ook onze U10 wonnen overtuigend, tegen Zwarte Leeuw werd het een duidelijke 6-2 overwinning.

 

U12 had een wedstrijd tegen Way To Play, spannende wedstrijd waarin onze jongens eerst op achterstand kwamen maar de scheve situatie werd rechtgezet en resulteerde in een 3-2 overwinning.

De enige finale waarin geen blauw-witte winnaar kwam, was van onze U13. Zij verloren de finale met 3-0 van KVC Westerlo.

 

Liefst 6 van onze teams hebben de finale gewonnen en gaan door naar de interprovinciale finales op donderdag 18 mei in Lokeren-Temse.

 

Lees meer
Senne De Fre

Senne De Fre “Ik heb hier van iedereen veel vertrouwen gekregen.”



Het eerste half uur kreeg Turnhout zelf geen kansen bijeen gevoetbald. Gelukkig was onze doelman Senne De Fre wel erg attent, en deed in die periode enkele belangrijke reddingen. Door goed keeperswerk en attent verdedigen van zijn ploegmaats werd achteraan de nul gehouden. Dat was al van 25 februari, thuis tegen Racing Mechelen, geleden dat er geen tegendoelpunt gepakt werd. Ook in de tweede helft pakte Senne al de ballen die zijn richting uitkwamen, en daarom besloten we om van hem een interview te doen. We hebben eerst wel even gewacht, want er was een feestje in de Turnhout kleedkamer. 


 

Een half uur na de wedstrijd kregen we Senne De Fre te pakken, en vroegen zijn indruk; “Dit was een geweldige avond, de perfecte wedstrijd en een deugddoende levensbelangrijke overwinning. En we vernamen daarnet ook nog dat Lebbeke verloren heeft, daardoor komen we op gelijk aantal punten, maar hebben één wedstrijd meer gewonnen. Daardoor schuiven we twee plaatsen op in de klassering, dus prima nieuws. Vandaag liep het zeker in het begin erg stroef, misschien begonnen we met iets te veel stress. Maar nadien liep het beter, dankzij die twee doelpunten vlak voor de rust. We proberen dit iedere week te brengen, maar missen soms scherpte. Daardoor speelden we zo een moeilijk seizoen, maar gaan ons nu zeker redden. En toch kregen we bijna overal erg veel lof voor onze manier van spelen, technisch prima en steeds aanvallend. En ook vandaag waren er alleen maar uitblinkers” 


 

 

Lees meer
Mike Mossel 3

Mike Mossel “Zoals wij spelen horen wij in deze reeks"

KFC Turnhout deed wat het moest doen, winnen tegen Pepingen een ploeg die 3 punten achter hen stond. Vorige week liep het ondanks een prima wedstrijd toch mis tegen Lebbeke, dus moest er vanavond gewonnen worden. In de beginfase hield Senne met twee reddingen Turnhout in de wedstrijd, en vlak voor rust scoorde Sander en Jef, dus 2-0 bij de koffie. In een knappe tweede helft dikte Thomas (via penalty) en de ingevallen Sepp nog verder aan, 4-0 dus een prachtig resultaat! Een feestje na affluiten, rechtstreeks degradatie is vermeden, oppassen nog in de twee resterende wedstrijden voor de derde laatste plaats.  

We doken mee de kleedkamer in, en vroegen aan trainer Mike Mossel een woordje uitleg over deze erg belangrijke overwinning; ”Oef, wij hoopte op deze overwinning, want we gaven het weg in Lebbeke. Wij wonnen verdiend vanavond, en Lebbeke verloor zijn wedstrijd. Daardoor komen we nu gelijk te staan, met één extra overwinning. Directe degradatie is hiermee weg, en we staan terug tussen de mensen. Gelijke punten als Lebbeke, en punt minder dan Berchem Sport. Maar mentaal zit het erg goed met mijn groep, iedereen werkt keihard. En je ziet als iedereen er vol voor gaat, kan er veel, als we maar aan 80 procent spelen gaat het echter niet.” 

Lees meer